Risotto med spetskål och kantareller

Recept på risotto med spetskål och kantareller. Svensk-italiensk smakkombination med risotto, kantareller och dill. 

30 minuter

Risotto med spetskål och kantareller – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i 2 msk smör. Häll på vinet och låt det koka in. Koka upp vatten och buljongtärningar. Späd riset med buljong, några deciliter i taget, och rör tills risotton blir tjock och krämig. Krydda med 1/2 tsk salt.
  2. Ansa kantarellerna. Stek dem i 2 msk smör. Skär kålen i mindre bitar och låt den steka med kantarellerna. Grovhacka dillen och blanda ner. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar. 
  3. Blanda ner parmesanen i risotton och späd eventuellt med lite vatten så den blir krämig. Servera med kantareller och kål.

 

Recept från