Recept på risotto med röda linser. Tänk på att avorioris har längre koktid än linser. Späd eventuellt med mer buljong när du lägger ner linserna.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl avorioris
8 dl grönsaksbuljong
2 dl röda linser
1 dl ost, gärna mager prästost riven
1 krm svartpeppar nymald
1 kruka rucolasallad
2 tomater

Balsamvinägersås

2 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
1 tsk honung
2 krm salt
1 krm vitpeppar nymald

Risotto med röda linser – gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs hacket i olivolja i en gryta.
    Tillsätt riset och låt det fräsa med 2-3 min.
  2. Häll på buljongen och låt koka under lock 10 min. Tillsätt linser.
    Späd eventuellt med mer buljong, rör om och låt koka ytterligare 15-20 min. Rör ner ost och peppar.
  3. Tärna tomaterna och blanda ingredienserna till vinägersåsen. Lägg upp risotton i en skål och strö över tomater och rucolasallad.
    Servera med vinägersås och bröd.

Balsamvinägersåsen kan serveras både varm och kall till risotton.