Risotto är ett krämigt ris som här får 
smaksällskap av curry. Serveras toppad med kyckling och svamp.

För 4 portioner

Ingredienser

1 gul lök
3/4 msk curry
4 dl arborioris
1 1/2 liter kycklingbuljong
400 g kyckingfilé
250 g svamp, t ex champinjoner
1 kruka persilja
2 msk grillolja med honung
2 dl riven parmesanost (60 g)
olivolja

30 min

1. Skala och finhacka löken. Fräs lök och curry i 2 msk olja i en kastrull.
2. Tillsätt riset och fräs det glansigt 1 minut.
3. Späd med buljongen i omgångar, rör om då och då. Det tar ca 20 min för risotton att bli klar.
4. Strimla kycklingen. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Hacka persiljan.
5. Bryn kycklingen i grilloljan 5 min. Lägg åt sidan. Stek svampen 3 min.  
6. Ta risotton från värmen, tillsätt osten. 
Servera risotton toppad med kyckling och svamp. Strö över persiljan.