Risotto med buljong- och vinkokta pärlgryn

Rätten har en god lite besk och syrlig smak av både citron och endiv.

1. Skala och finhacka löken. Koka upp buljong och vin och håll det varmt.
2. Fräs citronskalet i olivolja i en gryta ca 30 sekunder. Ta upp skalet och spara till garnering. Lägg i löken och fräs den mjuk utan att den tar färg, ca 5 min.
3. Tillsätt grynen och fräs under omrörning ca 30 sekunder. Häll på hälften av buljong- och vinblandningen och koka grynen på svag värme utan lock. Rör om då och då. Tillsätt mer buljong i omgångar, ca 2 dl i taget, allt eftersom den sugs upp av grynen. Fortsätt på samma sätt tills grynen är nätt och jämnt mjuka, ca 50 min.
4. Skär endiven i bitar. Ta grytan från värmen och blanda i ost, endiv och örter.
5. Fördela grynen i tallrikar. Garnera med de frästa citronskalen. Servera med kyckling.

Recept från