Recept på risotto con salsiccia. Salsiccia är en italiensk, kryddig korv som kan ersättas med annan kryddstark korv.

För 4 personer

Ingredienser

3 dl arborioris
300 g salsiccia färsk
7 dl vatten
1,5 oxbuljongtärning
3 schalottenlökar
1 msk smör + 1 msk smör
3 dl öl, mörkt
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 knippe bladpersilja
1 dl parmesanost riven

Risotto con salsiccia – gör så här:

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i 1 msk smör i en gryta. Häll på ölet och låt koka in. Späd med den varma buljongen, lite i taget tills all buljong är slut och risotton är krämig, ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär korven i slantar. Grovhacka persiljan, lägg undan lite till garnering. Stek korv och persilja i 1 msk smör i en stekpanna. Blanda ner korv, persilja och ost i risotton och servera.