Recept på risonisoppa med bönor och pestobröd. Mättande och god soppa som alla kan gilla, inte bara vegetarianer.

För 4 person(er)

Ingredienser

Risonisoppa med bönor och pestobröd

1 ask soppgrönsaker (500 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 1/2 liter vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
2 dl risoni
1 burk cannellinibönor (400 g)
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

1 ciabattabröd (100 g)
1 dl pesto

20 min

Risonisoppa med bönor och pestobröd

  1. Skala och skär rotfrukterna i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs rotfrukter, lök och vitlök i olja i en gryta.
  2. Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt soppan koka upp och blanda i risonin. Koka ca 11 min.
  3. Spola av bönorna med kallt vatten och lägg dem i soppan. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär brödet i skivor. Rosta det i brödrost. Bred pesto på brödet. Servera bröden till soppan.