En mager men likväl krämig och smakrik risotto blir det med risonipasta. Risonin gör också rätten extra snabblagad. En grillad biff är gott till.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g utskuren biff
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Risonirisotto

100 g risoni (barilla)
4 dl vatten
1 dl vitt vin eller vatten
1 tsk salt
50 g rödlök
1 vitlöksklyfta
100 g broccolibuketter
50 g soltorkade tomater i olja
50 g oliver
25 g rucola
2 msk basilika hackad
2 krm svartpeppar nymald

Garnering

2 msk parmesan riven

1. Koka upp vatten, vin och salt. Häll i risoni och sjud utan lock ca 8 min.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda lök, vitlök och broccoli med risonin och sjud ytterligare 3 min.
3. Skär tomterna i bitar. Vänd ner tomatbitar, oliver, rucola och basilika i risonirisotton. Smaka av med peppar. Garnera med parmesan.
4. Salta och peppra biffarna och grilla dem 1-2 min på var sida.
Servera genast.