Rätten påminner om risotto, men risoni är egentligen en sorts pasta.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kvisttomater
8 salviablad färska
3 msk olivolja (2 msk + 1 msk)
1,5 tsk salt (0,5 tsk + 1 tsk)
3 krm nymald svartpeppar (1 krm + 2 krm)
1 gul lök
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
4 dl risoni
500 g grön sparris
2 dl gröna ärter

1. Sätt ugnen på 225°. Halvera tomaterna och lägg i en ugnssäker form. Lägg på salvia, 2 msk olivolja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta mitt i ugnen ca 12 min.
2. Skala och hacka löken. Fräs i 1 msk olivolja ca 2 min. Tillsätt vatten, buljong och risoni. Koka sakta under lock ca 11 min.
3. Bryt av nedersta delen på sparrisen, skär i mindre bitar. Blanda ner sparrisen efter halva koktiden. Vänd ner ärterna i slutet av koktiden. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
4. Servera risonin med tomater.

Ca 400 kcal per portion, 13 g fett, 14 g protein, 56 g kolhydrater