Risgrynskaka med äpple och torkade tranbär

Kakan är mäktig men inte så söt och passar därför utmärkt efter en soppa. Den går bra att förbereda och värma.

(se recept på risgrynsgröt i vår receptdatabas)

Risgrynskaka med äpple och torkade tranbär – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Blötlägg tranbären i lite hett vatten några minuter om de är hårda. De ska vara mjuksega, som russin i konsistensen.
  2. Blanda risgrynsgröt, ägg, 2 msk socker, tranbär, kanel och citronskal.
  3. Skala och skär äpplet i små tärningar.  Blanda ner dem och hälften av den flagade mandeln. Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 20 x 20 cm. Strö över resterande mandel och socker. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Servera risgrynskakan ljummen med glass eller grädde.

Recept från