Rimmad ugnsbakad torsk med varma grönsaker och körsbärstomater

Rimmad torsk får en fin och fast konsistens, och håller ihop bra vid stekning.

Rimmad ugnsbakad torsk med varma grönsaker och körsbärstomater

 

1. Blanda socker, salt och vatten till rimningslagen. Rör tills socker och salt lösts upp. Lägg i torsken och låt stå i rumstemperatur ca 40 min.
2. Smör: Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda smör, limesaft, skalad och pressad vitlök, salt och peppar. Forma smöret till en rulle i smörgåspapper. Ställ kallt att stelna.
3. Grönsaker: Ansa och finstrimla squash och fänkål, gärna på mandolin. Skala och skiva vitlöken.
4. Sätt ugnen på 125°. Låt torsken rinna av och torka den med hushållspapper. Bryn smöret i en stekpanna. Lägg i fisken och stek den ca 1 minut på varje sida. Lägg fisken på ett ugnssäkert fat och stek mitt i ugnen till 55° innertemperatur, ca 15 min.
5. Fräs tomaterna i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Ta upp dem på ett fat. Fräs de strimlade grönsakerna och vitlöken i 1 msk olja ca 3 min. Vänd ner spenaten och tillsätt tomater och nötter. Smaka av med salt och peppar.
6. Skär limesmöret i skivor och rulla dem i limeskalet. Servera fisken med de frästa grönsakerna och limesmör.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från