Här har färsk dragon tagit dillens plats i den stuvade potatisen.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g lax i skivor rimmad
800 g delikatesspotatis
2 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 citron
1 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
0,5 knippe dragon

Tillbehör:

100 g rucola

1. Skrubba och koka potatisen mjuk. Låt den kallna.
2. Smält smöret i en kastrull och tilllsätt mjölet. Späd med mjölken lite i taget och låt stuvningen koka under omrörning ca 5 min. Halvera citronen och pressa saften ur den ena halvan. Häll citronsaften i stuvningen och smaka av med salt och peppar.
3. Halvera större potatisar. Hacka dragonen. Vänd ner potatis och dragon i stuvningen.
4. Skär den andra halvan citron i klyftor och servera dem till laxen med potatis och rucola.

Ca 400 kcal per portion
15 g fett  25 g protein
40 g kolhydrater