Rimmad kyckling med marinerad sparris

En läcker senapsdressing med lite sötma passar perfekt till vit sparris.

Annonsen laddas.

40 min + 4 timmar rimning + 30 min i ugn

Rimmad kyckling med marinerad sparris

 

1. Blanda vatten och salt och rör tills saltet lösts upp. Lägg kycklingen i lagen och låt stå i kylen ca 4 timmar.

2. Sätt ugnen på 150 grader. Spola hastigt av kycklingfiléerna med kallt vatten och torka med hushållspapper. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Krydda med peppar. Lägg kycklingen i en långpanna. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, till 68 grader innertemperatur. Låt kycklingen kallna.

3. Sparris: Skala sparrisen. Koka den i  lättsaltat vatten tills den är mjuk men fortfarande har ett visst tuggmotstånd. Spola hastigt av sparrisen med kallt vatten och låt den rinna av. Skär den i ca 3 cm långa bitar.

4. Vispa ihop senap, honung och vinäger. Tillsätt oljan. Krydda med salt och peppar. Repa bladen från dragonen, finhacka dem. Spara några hela blad till garnering. Blanda ner dragon och sparris i såsen.

5. Skär kycklingen i skivor och lägg dem på ett fat. Skeda dressingen över sparrisen och servera.

Recept från Allt om Mat