I annonssamarbete med SöNDAG

För 4 portioner

Ingredienser

500 g rigatoni tjocka pastarör med räfflor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
4 italienska färska korvar
2 tsk torkade fänkålsfrön
1 msk färsk timjan eller hälften torkad hackad
1 dl rödvin
500 g passerade tomater
salt och nymalen svartpeppar
nyriven parmesan

1/Sätt på pastavattnet. Finhacka löken och vitlöken och fräs i olivolja i en kastrull utan att det tar färg.

2/Ta skinnet av korven och hacka innanmätet. Ett enkelt sätt att få ut köttet är att dela korven på längden och dra av köttet med en sked. Lägg det hackade korvköttet i kastrullen och fräs det tillsammans med löken en stund.

3/Tillsätt fänkålsfrön och timjan. Låt fräsa en stund. Häll i vinet och låt koka in.

4/Tillsätt tomaterna och låt såsen sjuda tills den tjocknar. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

5/Koka pastan al dente. Häll av den. Blanda pastan med såsen. Servera med nyriven parmesan.