De liknar inget annat och är himmelskt goda som förrätt eller på sommarbuffén. Bollarna går att förbereda och serveras lite ljumma.

För 12 stycken

Ingredienser

100 g fryst spenat hackad
200 g potatisar kokta
500 g ricottaost
0,75 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg

Tillbehör

2 msk olivolja
1 dl parmesanost riven

Ricottabollar

 

1. Sätt ugnen på 200°. Tina spenaten.
2. Skala, pressa eller riv potatisen.
3. Blanda potatisen med ricottaost, salt, peppar och ägg.
4. Pressa ur vattnet ur spenaten. Rör ner den i hälften av ostsmeten.
5. Forma 6 ovala vita bollar av ostmassan och 6 gröna. Lägg dem på ett smort, ugnssäkert fat.
6. Grädda dem i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt dem ligga kvar på fatet ca 5 minuter.
7. Lägg dem på tallrikar och ringla över olja och strö över osten.