Ricottabiffar med ­morotspuré

Servera krämiga, smakrika biffar med sälta ihop med en len puré på morot och palsternacka. Skördesalladen (se recept här intill!) får stå för krispet.

30 min

1. Skala morot och palsternacka och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten.
2. Mixa morot- och palsternacksbitarna med smöret till en slät puré med en stavmixer eller i en blender. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
3. Finriv parmesanosten. Finhacka gräslöken. Blanda parmesanost, gräslök, ricotta, 2  1/2 msk mjöl och äggulan. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Vispa äggvitan till ett fast skum. Vänd in det i ostsmeten.
5. Häll ut 2 dl mjöl på en tallrik. Lägg en klick av röran (ca 1/2 dl) på mjölet. Strö mjöl ovanpå och forma snabbt till en biff mellan händerna.
6. Stek biffarna i 3 msk olja ca 3 min per sida.
7. Servera biffarna med puré och skördesallad (se recept här intill).

Recept från /LagaLätt