Servera krämiga, smakrika ricottabiffar med sälta ihop med en len puré på morot och palsternacka.

För 6 portioner

Ingredienser

600 g morötter
400 g palsternacka
2 msk smör
30 g parmesanost
1 dl finhackad gräslök (ca 2/3 kruka)
500 g ricotta
2 1/2 msk vetemjöl + 2 dl till panering
1 ägg, vita + gula
olivolja
salt + nymald svartpeppar

30 min

Ricottabiffar med ­morotspuré – gör så här:

  1. Skala morot och palsternacka och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten.
  2. Mixa morot- och palsternacksbitarna med smöret till en slät puré med en stavmixer eller i en blender. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Finriv parmesanosten. Finhacka gräslöken. Blanda parmesanost, gräslök, ricotta, 2  1/2 msk mjöl och äggulan. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Vispa äggvitan till ett fast skum. Vänd in det i ostsmeten.
  5. Häll ut 2 dl mjöl på en tallrik. Lägg en klick av röran (ca 1/2 dl) på mjölet. Strö mjöl ovanpå och forma snabbt till en biff mellan händerna.
  6. Stek biffarna i 3 msk olja ca 3 min per sida.
  7. Servera biffarna med puré och skördesallad (se recept här intill).