Revbensspjäll – gör så här:
- Sätt ugnen på 225°.
- Blanda ingredienserna till marinaden. Klappa in spjällen med den på båda sidor och lägg köttet i en långpanna. Låt stå 40 minuter.
- Stek mitt i ugnen ca 30 minuter, vänd efter halva tiden. Ta ut och servera med sallad.
Sallad till revbensspjäll
Citronsaft ger fin smak åt grädden i salladssåsen. Bönor och ärter kokas en kort stund och spolas i kallt vatten för att behålla den vackra gröna färgen.
- Blanda grädden med citronsaft och låt den stå i rumstemperatur ett par timmar. Smaksätt med socker, salt och peppar och droppa i olivolja.
- Koka upp lätt saltat vatten och förväll de gröna bönorna i 5 min och sockerärterna i 3 min. Spola dem i kallt vatten. Låt dem kallna helt och skär dem i strimlor på längden. Skala och skiva rödlöken tunt.
Blanda alla ingredienserna i en skål. Servera till revbensspjällen.