Revbensspjällen ska kokas riktigt möra innan de smörsteks och öses med glaze.

För 8 pers på buffé

Ingredienser

1 kg revbensspjäll tjocka
1 gul lök
1,5 l vatten
0,5 tsk salt
0,5 tsk timjan
1 lagerblad
2 msk smör

Glaze

2 dl kokspad
2 dl japansk soja
0,5 dl honung
1 tsk ingefära färsk riven
2 msk smör

garnering

4 fikon
1 msk smör
1 msk råsocker

Revbensspjäll med karamelliserade fikon – gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Lägg revbenen i en gryta och häll på vattnet. Låt koka upp. Skumma väl. Tillsätt lök och kryddor. Låt koka under lock tills köttet är riktigt mört, ca 1 1/2 timme.
  2. Ta upp köttet och låt det kallna.
  3. Koka ihop spadet som revbenen kokat i tills 2 dl återstår.
  4. Lägg alla ingredienser, utom smöret, till glazen i en kastrull och låt det koka tills 2/3 återstår. Avsluta med att klicka i smöret.
  5. Halvera fikonen. Stek dem i smör ca 2 min på varje sida. Strö över sockret och låt det smälta ner.
  6. Skär revbenen i bitar och stek dem i smör i en stekpanna. Ös över glazen och servera dem med de karamelliserade fikonen.