Revbensspjäll med honungsglaze

I Danmark säljs oftast revbensspjäll med svålen kvar vilket inte är vanligt i Sverige. Här har vi gjort samma rätt men utan svål.

Revbensspjäll med honungsglaze – gör så här:

  1. Revbensspjäll: Skär ur benen med en vass kniv. Koka upp ca 1 1/2 liter vatten med 1 msk salt. Lägg i köttet, koka upp och skumma. Låt koka ca 60 minuter.
    Ta upp köttet, krydda med salt och peppar. Låt svalna något och skär det i portionsbitar.
  2. Sätt ugnen på grill. Blanda ingredienserna till glazen i en liten kastrull. Låt koka 2-3 minuter utan lock tills glasyren tjocknar något. Låt svalna.
  3. Hetta upp en stekpanna, bryn köttbitarna i smör på båda sidor, minska värmen och pensla med glaze runt om. Lägg köttet i en långpanna med den feta sidan
    uppåt, bred på glaze och strö på socker. Sätt in köttet i övre delen av ugnen. Stek tills sockret har karamelliserats, 3-5 minuter.
  4. Majssås: Rosta majskornen i het stekpanna 2-3 minuter under omrörning, häll på grädde och koka upp. Häll i mixer eller matberedare och kör till en sås. Sila eventuellt. Krydda med salt och peppar.
  5. Morötter: Skala och skär morötterna på längden. Koka upp buljongen med lagerblad och citronskal. Sjud morötterna ca 5 minuter tills de är mjuka, men fortfarande ger tuggmotstånd.
  6. Potatis: Forma potatisen till cylindrar. Bryn dem i smör och olja i stekpannan. Krydda med salt.
  7. Servering: Fördela majssåsen på 4 tallrikar som en spegel. Lägg på köttet och servera med citronkokta morötter och potatis.

Recept från