Revbensspjäll med apelsin- och plommonchutney

Beställ tjockskuret revbensspjäll med långa ben i köttdisken och be att få det i 8 bitar.

Annonsen laddas.

Revbensspjäll med apelsin- och plommonchutney

 

1. Chutney: Koka katrinplommon, hackad lök och vitlök, vinäger, vatten, apelsinjuice, socker, apelsinskal, ingefära och kanelstång ca 15 min utan lock. Mixa grovt i matberedare, smaka av med salt och peppar.
2. Rosta nötterna till chutneyn i het panna under passning, rör ner dem och aprikoserna.
3. Sätt ugnen på 175°. Skrapa ev benen på spjället. Bryn spjällbitarna runt om i smör. Salta, peppra och lägg över dem i en långpanna. Stek dem i ugnen 40 min och pensla köttet emellanåt med chutney.
4. Skala och klyv eller fyrdela morötter, palsternackor och lök. Vänd dem i olivolja, rosmarin, citronskal, salt och peppar. Höj ugnsvärmen till 200°. Rosta rotsakerna bredvid spjället ca 30 min. Servera pjället med rotsakerna och den varma chutneyn garnerad med bladpersilja.

Recept från Allt om Mat