Revbensspjäll till julbordet. Se till att revbenen är sågade på mitten i butiken.

För 10 person(er)

Ingredienser

1,5 kg revbensspjäll tjocka
1 tsk salt
2,5 dl barbecuesås
1,5 msk rapsolja
1,5 msk apelsinjuice konc
1,5 msk honung flytande
1,5 tsk ingefära mald

Julkryddade revbensspjäll – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär spjällen i mindre bitar, längs benen. Salta och lägg dem i en ugnssäker form.
  2. Häll över barbecuesåsen och blanda runt. Stek spjällen mitt i ugnen 1 timme, tills de fått fin färg.
  3. Blanda olja, apelsinjuice, honung och ingefära. Pensla spjällen runt om med blandningen och stek ytterligare 30 minuter mitt i ugnen.

Här hittar du fler goda revbensspjäll till jul.

Fler recept med: Fläskkött, Jul, Övrigt