Revbensspjäll

Koka de tjocka revbensspjällen i förväg. Förvara i kylen tills de ska glaseras och stekas färdigt i ugn.

Revbensspjäll Receptbild - Allt om Mat
Ulrika Pousette

Revbensspjäll

Ingredienser 6 person(er)

2 tsk salt
1 l vatten
1 st gul lök, liten
3 st lagerblad
10 st vitpepparkorn
1 kg revbensspjäll, tjocka
Glace
1 msk färsk ingefära, riven
1 dl hoisinsås

1. Koka upp vatten med salt, lagerblad, pepparkorn och lök i bitar. Skär revbensspjällen i bitar och lägg dem i det kokande vattnet. Skumma av ytan efter en stund och sjud sedan under lock ca 40 min. Låt svalna i spadet.
2. Tag upp revbensspjällen ur kokspadet och låt dem rinna av. Sätt ugnen på 200°. Lägg köttbitarna i en ugnssäker form. Rör samman hoisinsås med riven ingefära och blanda med köttbitarna. Stek i nedre halvan av ugnen ca 20 min.

Recept från