Renstek och pepparrot är klassiskt! Salt och gott till glöggen.

För 1 - 20 snittar

Ingredienser

150 g rökt renstek
1 kruka gräslök
200 g naturell färskost
1 msk riven pepparot
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

Syltade kumquats

10 kumquats
1 dl färskpressad apelsinsaft
1 dl strösocker
2 tsk balsamvinäger

Tillbehör

10 skivor vörtbröd eller rågbröd

Garnering

små ätliga blommor, t ex tagetes

40 min

Renstekskanapé med syltade kumquats

 

1. Finhacka rensteken. Finhacka gräslöken, spara ca 1 msk till garnering.
2. Blanda rensteken med gräslök, färskost och pepparrot. Krydda med salt och peppar.
3. Kumquats: Skär bort ändarna på kumquatsen. Skär frukten i tunna skivor och pilla bort kärnorna. Lägg skivorna i en liten kastrull med apelsinsaft, socker och vinäger och låt puttra tills vätskan nästan kokat in, ca 8 min. Den ska få en lätt sirapsliknande konsistens. Låt kallna.
4. Stansa ut rundlar ur brödskivorna med hjälp av en stansring eller pepparkaksmått, ca 4 cm i diameter. Lägg på röra och packa hårt med hjälp av en tesked. Toppa med några skivor kumquats och garnera med gräslök och blommor.

Fler recept med: Övrigt