Recept på renskavswok. Renskav är ett smakrikt magert kött som passar bra att woka. Kokt potatis vänds ner i woken strax före servering. Ketjap manis är den sötstarka indonesiska sojan som serveras till.

För 4 personer

Ingredienser

480 g renskav
3 palsternackor
2 medelstora morötter
4 kokta potatisar
0,5 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Sås

3 msk ketjap manis
1 msk vatten
1 msk sesamfrön
2 krm salt

Renskavswok – gör så här:

  1. Halvtina renskaven. Skala och strimla palsternackor och morötter.
    Skala och skiva potatisen. Ansa och finstrimla purjolöken.
    Skala och finhacka vitlöken.
  2. Woka köttet i omgångar i het oljad wok- eller stekpanna ca 3 min.
    Ta upp köttet och woka grönsakerna ca 2 min. Blanda kött och grönsaker. Strö på salt och peppar.
  3. Vänd ner potatisen i woken. Blanda ingredienserna till såsen och häll den över.