Kebaben får extra sting om den serveras med en kryddig tomatbaserad kebabsås, som finns färdig på flaska.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 renskav fryst (à 240 g)
2 lökar gula
1 tsk salt
0,5 tsk tabasco
4 pitabröd

Vitlökssås:

2 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
2 krm salt

Sallad:

4 tomater
1 rödlök liten
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Renskavs-kebab

1. Skala och skär löken i klyftor. Stek skavet i en släpplätt stekpanna tillsammans med löken tills skavet fått fin färg och löken blivit mjuk. Krydda med salt och tabasco.
2. Smaksätt yoghurten med skalad, pressad vitlök och salt.
3. Skiva tomaterna. Skala och skiva löken och blanda med tomaterna. Salta och peppra.
4. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll med skav och vitlökssås och servera med tomatsalladen.