Tunnbrbödrulle med riven pepparrot och rökt renkött. Jättegott till utflykten eller i skidbacken under sportlovet!

För 10 bröd

Ingredienser

Renklämma med hembakat dinkeltunnbröd

50 g jäst
5 dl mjölk
50 g smör, rumsvarmt
1 tsk salt
ca 13 dl dinkelsikt (780 g)

Till 4 klämmor

100 g färskost med pepparrot eller örter
8 nykokta potatisar
100 g skivad rökt renstek
40 g ruccola
2 msk triven pepparrot
4 msk rårörda lingon

30 min + 40 min jäsning + 8 min i ugn

Renklämma med hembakat dinkeltunnbröd

 

1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader. Häll  mjölken över jästen och tillsätt smör och salt. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk 40–50 min.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i ca 10 bitar. Kavla ut dem till rundlar, ca 25 cm i diameter, på mjölad arbetsbänk. Lägg rundlarna på plåtar med bakplåtspapper.

3. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt bröden kallna på galler under en fuktig bakduk.

4. Bred färskost på 4 tunnbröd. Mosa potatisen och fördela på bröden. Lägg på renstek och rucola. Strö över lite av pepparroten. Rulla ihop till en klämma och toppa med rårörda lingon och resten av pepparroten.