Kalkonsoppa med finstrimlade sockerärter

Det här är en lätt och smakrik, buljongbaserad soppa, avredd med grädde. De finstrimlade råa sockerärterna ger en knaprig och fin kontrast till den sammetslena soppan. Smörgåskrasse och torr sherry tillsammans med det finstrimlade kalkonköttet lyfter soppan fram till sin optimala nivå.

Kalkonsoppa med finstrimlade sockerärter – gör så här:

  1. Koka upp vatten, buljongtärningar och sherry. Spola kalkonfilén i kallt vatten. Lägg den i buljongen och låt sjuda på svag värme, under lock, ca 20 minuter. Kycklingfiléer tar 8-10 min.
  2. Blanda under tiden smör och mjöl till en klumpfri massa. Finstrimla sockerärterna och klipp krassen. Låt kalkonköttet svalna på en tallrik efter kokningen.
  3. Red av buljongen med smör- och mjölblandningen under vispning.
    Tillsätt grädden och låt soppan sjuda på svag värme 8-10 minuter.
    Smaka eventuellt av med salt.
  4. Skär kalkonköttet i fina strimlor. Servera soppan i heta buljongkoppar med kalkonkött, sockerärter och krasse som dekoration.

Recept från