Soppan är en variant på ängamat. Variera grönsakerna genom att använda vårens primörer. De behöver ofta koka kortare tid än vanligt.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 morötter
1 palsternacka liten
1 blomkålshuvud litet
250 g broccoli
1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 selleristjälkar
1 dl ärter frysta
1 dl kikärter kokta
2 dl mjölk (3 %)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
2 msk ljus maizenaredning

Tillbehör:

bröd

Grönsakssoppa – gör så här:

  1. Skala och skiva morötter och palsternacka. Bryt blomkål och broccoli i små buketter. Koka upp buljongen i en gryta. Lägg i grönsakerna och låt koka under lock ca 10 min.
  2. Strimla sellerin och lägg den i grytan tillsammans med ärter och kikärter. Låt koka ytterligare ca 5 min.
  3. Häll mjölken i soppan och smaka av med salt och peppar. Rör i maizenaredningen i soppan och låt koka 1 minut.
  4. Servera soppan med bröd.
Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Soppa, Vegetariskt