Recept på red velvet cupcakes. Ofta kommer den röda färgen i red ­velvet cake från rödbetor, men här har vi använt röd karamellfärg.

För 12 kakor

Ingredienser

1 3/4 dl strösocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 krm salt
1/2 msk kakao
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 msk vitvinsvinäger
1 1/4 dl filmjölk
1/2 dl rapsolja
1 msk hushållsfärg röd

Glasyr

400 g färskost naturell
1 dl florsocker
hushållsfärg röd, ev några droppar

20 min + 20 min i ugnen

Recept: Red velvet cupcakes

 

  1. Sätt ugnen på 175°. Ställ pappersformar i en muffinsplåt.
  2. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med filmjölk och olja. Tillsätt hushållsfärgen och vispa till en slät smet.
  3. Fyll smeten i formarna till 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills en provsticka är torr. Låt ­kakorna kallna på galler.
  4. Glasyr: Blanda alla ingredienser. Blanda eventuellt i några droppar hushållsfärg om du vill ha  rosa glasyr. Spritsa eller bred ­glasyren på cupcakesen.