I USA är Red velvet cake vanligt på bröllop. Vi valde att göra cupcakes så att varje gäst får sin egen lilla tårta. Baka denna sats i omgångar om du vill göra till fler.

För 10 stora cupcakes

Ingredienser

Red velvet cupcake med citronfrosting och körsbär

2 stora rödbetor (ca 250 g)
2 stora ägg
3 dl strösocker
1 dl majsolja
1 dl crème fraiche
ev 1 1/2 tsk röd hushållsfärg
4 dl vetemjöl (240 g)
2 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
1 tsk vaniljsocker

Frosting

200 g naturell färskost
250 g mascarponeost
2 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal, gärna ekologisk
2 tsk pressad citron

Garnering

körsbär

40 min + 15 min i ugn

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finriv rödbetorna. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör i rödbetor, olja, crème fraiche och eventuell hushållsfärg.

2. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Fyll stora muffinsformar, ställda på en plåt, till 2/3. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Ta ut och låt kallna på galler. Går att baka kvällen före servering. Förvara i rumstemperatur under plastfolie.

3. Frosting: Vispa ihop alla ingredienser till frostingen. Häll upp i spritspåse och spritsa en klick på varje muffin.

4. Garnera med ett körsbär på toppen.