DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Recept på fläskfilé i panna med kantareller, tomat och timjan

Fläskfilé i ugn, fläskfilégryta, stekt fläskfilé… Det finns en hel uppsjö med recept på fläskfilé. Vi rekommenderar kombinationen svamp och fläskfilé och gärna kantareller. Svampens jordiga smak gifter sig perfekt med det söta, milda köttet. Att laga köttet i panna gör det både enkelt och gott och med lite extra kantarellfond blir såsen extra smakrik – en perfekt middag för hela familjen helt enkelt!

45 min

Recept: Fläskfilé i panna med kantareller, tomat och timjan

  1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor, salta och peppra.
  2. Stek fläskfilén i en panna tillsammans med kantarellerna tills svampen är gyllenbrun.
  3. Vispa ihop crème fraiche och kantarellfond och häll över i pannan.
  4. Rör om och låt småkoka i några minuter.
  5. Blanda ner de halverade tomaterna och riv blad från färsk timjan och strö över grytan.
  6. Servera med nykokt pasta eller ugnsbakad potatis.

Recept från