Rawfood bollar – nyttiga chokladbollar!

Recept på rawfood bollar med dadlar och kakao. En chokladboll fullproppad med nyttigheter men ändå snarlik originalet i smak.

20 min + 1 h i kylen

Gör så här:

  1. Blanda chiafrön och vatten. Låt svälla ca 10 min.
  2. Lägg dadlarna i en matberedare och mixa till en smet. Tillsätt chiafrön, mandelmjöl, 2 dl havregryn, olja, sirap, kakao, blåbärspulver, kaffe och finsmulat fling­salt och mixa till en slät smet. Rör i 2 dl havre­gryn och kokosflingor.
  3. Forma smeten till bollar och rulla i hasselnötterna.
  4. Låt stå i kylen ca 1 timme. Förvara kallt och lufttätt.

Baka med stil!

Beställ en klassisk Margrethe-skål i färgen azur här!

99 kr (75 kr för prenumerant).

 

Ps. Vill du ha fler smarriga och hälsosamma recept? Här hittar du nyttiga chokladbollar med endast 2 ingredienser från vår systertidning ToppHälsa (snabbt och perfekt vid plötsligt sötsug!)

Recept från