Raw citronpaj

Recept på raw citronpaj. Avokado är den hemliga ingrediensen som gör den sötsyrliga citronfyllningen fluffig och len.

 

30 minuter + 4 timmar i frysen + 30 minuter rumstemperering

 Gör så här:

 

  1. Mixa alla ingredienser till bottnen i en matberedare till en nästan slät, tjock smet. Tryck ut smeten i botten och på kanterna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ kakan i frysen ca 15 min.
  2. Fyllning: Kärna ur avokadorna och mixa fruktköttet tillsammans med sirap, citronsaft och riven kokos till en slät kräm. Häll citronkrämen i pajskalet och ställ i frysen ca 4 timmar.
  3. Ta citronpajen ur frysen ca 30 min före servering. Garnera med citronklyftor, vinbär, kokosflagor och citronmeliss.

Recept av: Jennie Benjaminsson

 

Recept från