Recept på raw chokladglass ­med banan- och jordnöts­glass. Banan ger fin sötma tillsammans med agavesirap i glassen.

För 6-8 personer:

Ingredienser

2 bananer
1 msk honung flytande eller agavesirap
0,5 dl kakao gärna raw kakao
2 dl yoghurt grekisk eller ­sojayoghurt med vaniljsmak
1 tsk ingefära riven

Banan- och jordnötsglass:

2 bananer
1 msk honung flytande eller agavesirap
0,75 dl jordnötssmör
2 dl yoghurt grekisk eller ­sojayoghurt med vaniljsmak

Varm chokladsås 1-2-3:

1 dl kakao
2 dl strösocker
3 dl vatten

Tillbehör:

1 dl jordnötter grovt hackade
1 dl bananchips torkade

30 minuter + 7 timmar i frys

Raw chokladglass ­med banan- och jordnöts­glass – gör så här:

  1. Skala och mixa bananerna. ­Tillsätt honung, kakao, yoghurt och ingefära och mixa ihop. Ställ smeten i frysen 5–6 timmar, vispa några gånger i glassmeten med elvisp under tiden.
  2. Jordnötsglass: Skala och mixa bananerna. Tillsätt honung, jordnötssmör och yoghurt och mixa slätt. Ställ smeten i frysen 5–6 timmar, vispa några gånger i den med elvisp under ­tiden.
  3. Varva de båda glassarna i en skål med jordnötter och torkade bananer emellan. Ställ in i frysen 1/2–1 timme.
  4. Chokladsås: Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och sjud ca 10 min under vispning. Servera glassen med varm chokladsås.

raw chokladglass

 

Ps. Du har väl inte missat denna kokbok!
Food Pharmacy Kokbok

En antiinflammatorisk kokbok framtagen i nära samarbete med tarmfloran. Köp den här.

 

Fler recept med: Efterrätt och dessert