Raw brownie med chokladfrosting

Recept på raw brownie med chokladfrosting.Den här smarriga choklad­bomben är lika god halvfryst som tinad.

För 16 bitar:

Ingredienser

300 g dadlar färska, utan kärnor
150 g sötmandel
2 dl kokos riven
4 msk kakao
2 msk agavesirap eller flytande honung
2 msk kokosolja
1 krm salt

Chokladfrosting:

1 avokado
2 msk kakao
2 msk agavesirap eller flytande honung
0,5 krm salt

20 minuter + 1 1/4 timme i frysen + 40 minuter rumstemperering

Gör så här:

  1. Mixa alla ingredienser till bottnen i en matberedare till en nästan slät, tjock smet. Tryck ut smeten i en avlång form, ca 10 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ in kakan i frysen ca 30 min.
  2. Chokladfrosting: Kärna ur avokadon och mixa fruktköttet med kakao, sirap och salt till en slät och fluffig frosting.
  3. Bred frostingen över browniebottnen och ställ i frysen ca 45 min.
  4. Ta fram brownien ur frysen och skär den i bitar ca 40 min före servering.

Recept: Jennie Benjaminsson

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Övrigt