Ratatouillegryta med indiska dofter

Här får den klassiska franska grytan ratatouille en indisk touch med kokosmjölk och currykryddor. Använd gärna lätt kokosmjölk så blir rätten smalare.

30 min

1. Skala och skär löken i klyftor. Skala och hacka vitlöken. Skär auberginen i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
2. Fräs lök och vitlök i oljan 2–3 min. Tillsätt krossade fänkålsfrön, ingefära, gurkmeja och curry. Fräs 1–2 min.
3. Tillsätt kokosmjölk, aubergine och paprika. Koka upp under omrörning och sjud grytan under lock tills grönsakerna är mjuka, ca 15 min.
4. Tärna potatisen och blanda i. Koka upp. Smaka av med fisksås. Garnera med korianderblad. Ringla över lite citronsaft. Servera med kokt pasta eller ris.

Recept från