Här får den klassiska franska grytan ratatouille en indisk touch med kokosmjölk och currykryddor. Använd gärna lätt kokosmjölk så blir rätten smalare.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 lökar stora röda (ca 200 g)
2 vitlöksklyftor
1 aubergine stor, (ca 600 g)
1 paprika röd
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk ingefära mald
1 tsk gurkmeja
1 tsk curry
1 burk kokosmjölk (400 ml)
4 potatisar
2 tsk fisksås
1 dl korianderblad
2 tsk citron pressad

Tillbehör

1 pasta kokt, eller ris

30 min

1. Skala och skär löken i klyftor. Skala och hacka vitlöken. Skär auberginen i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
2. Fräs lök och vitlök i oljan 2–3 min. Tillsätt krossade fänkålsfrön, ingefära, gurkmeja och curry. Fräs 1–2 min.
3. Tillsätt kokosmjölk, aubergine och paprika. Koka upp under omrörning och sjud grytan under lock tills grönsakerna är mjuka, ca 15 min.
4. Tärna potatisen och blanda i. Koka upp. Smaka av med fisksås. Garnera med korianderblad. Ringla över lite citronsaft. Servera med kokt pasta eller ris.