Ratatouille – här är originalreceptet på den franska grönsaksröran

Den klassiska franska grönsaksröran passar till en köttbit, men är också god till stekt fisk eller nykokt pasta med färskriven parmesanost. Passa på att laga en stor sats ratatouille när du hittar grönsaker till bra pris, och frys in. Här hittar du också ett gott recept på ratatouille i ugn.

Annonsen laddas.

Originalrecept på ratatouille – fransk grönsaksröra

 

1. Skala och hacka löken. Skär aubergine, squash, paprika och tomater i bitar.
2. Fräs löken i olivolja några minuter. Tillsätt därefter aubergine, squash, paprika och vitlök och låt allt fräsa sakta en stund.
3. Tillsätt tomater, vin, buljongtärning, örtkryddor och socker och koka sakta under lock 20 min. Rör om emellanåt.
4. Koka ytterligare utan lock över starkare värme så att grönsaksröran kokar ihop och blir tjockare. Smaka av med salt och peppar.

 

Ratatouille i ugn

Ratatouille kan också göras i ugn – här hittar du ett underbart recept på timjandoftande ratatouille med aubergine, paprikor och oliver.

recept-11430-460x345

Recept från Allt om Mat