Rårakor med bacon och lingoncrème

En frasig, god rätt som är mycket lätt att laga.

Annonsen laddas.

25 minuter

Råkakor med bacon och lingoncrème

1. Lingoncrème: Blanda ihop crème fraîche och lingon. Ställ kallt.

2. Skala och riv morötterna. Blanda dem med olja och vinäger.

3. Sätt ugnen på 100 grader. Skala potatisen och lägg den i kallt vatten. Riv hälften av potatisen på ett rivjärn. Blanda med hälften av saltet och pepparen. Hetta upp hälften av smöret i två stekpannor. Platta ut potatisrivet i pannorna och stek dem ca 5 min på varje sida. Ta upp och lägg rårakorna på ett ugnssäkert fat. Håll dem varma. Riv och stek resten av potatisen på samma sätt.

4. Stek baconskivorna i en stekpanna utan fett. Låt rinna av på hushållspapper.

5. Servera rårakor och lingoncrème med bacon och morötter.

Tips: Gör små rårakor av potatisen om du tycker det är lättare. Välj rökt skinka i stället för bacon om du vill få en magrare rätt.

Recept från Allt om Mat