Ramenbuljong

Det här receptet är gjort på både fläsk och kyckling. Köttet kan plockas bort när buljongen är kokt och blandas med till exempel soja, sesam, vinäger och ingefära och toppa en nudelrätt.

Annonsen laddas.

40 min + 3 timmar koktid

Ramenbuljong

1. Koka upp vattnet i en gryta. Skölj algerna och lägg dem i grytan. Sjud ca 15 min.

2. Lägg svamp och bonitoflingor i grytan. Sjud ca 30 min. Ta upp algerna.

3. Sätt ugnen på 250°. Lägg revben och kyckling på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.

4. Lägg revben och kyckling i grytan. Ansa löken och lägg i grytan tillsammans med misopastan. Sjud under lock ca 2 timmar.

5. Krydda buljongen med salt. Sila den direkt i nudelskålarna vid servering.

Ramen
En ramenbuljong kan se ut lite hur som helst – det finns inga regler. Man kan koka på höns, fläsk, svamp och alger. Man kan koka i allt från 3 timmar till en tjockflytande 24-timmarsbuljong, vilket japanerna älskar.

Recept: Tove Nilsson

HÄR HITTAR DU NÅGRA TIPS PÅ NUDLAR:

Vongoleramen med rostad majs och citron

Kimchiramen med sojamarinerad fläskfärs

Crispy tofu ramen

Tantanmen chashu pork ramen

Recept från Allt om Mat