En lätt och sommarfräsch rätt med sting av både ingefära och spansk peppar. Rissalladen påminner lite om mellanösterns tabouleh med mynta. Välj helst stora räkor men givetvis kan du ta mindre.
Var noga med att hålla räkorna väl kylda, vi lägger dem ovanpå ett kylblock längst ner i korgen.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g stora räkor med skal
1 liten honungsmelon
8 grillspett av trä

Ingefärsdressing

1 msk honung
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 röd spansk peppar finhackad
1 msk färsk ingefära riven
2 msk rapsolja
1 msk vatten

1. Skala räkorna. Skär melonen i bitar. Varva räkor och melon på spetten. Lägg dem i en ask med lock och ställ i kyl.
2. Gör dressingen. Blanda i en mindre bunke honung, vinäger och salt. Tillsätt finhackad spansk peppar. Skala och riv ingefäran fint och blanda i dressingen tillsammans med oljan. Späd med vattnet.
3. Häll dressingen över räkorna vid servering.