En elegant förrättssoppa med smak av tryffel. Soppan kan förberedas i god tid och värmas strax före servering då den kompletteras med räkor, kokos och tryffelolja.

För 4 person(er)

Ingredienser

0,5 kg räkor frysta, med skal
300 g potatis
1 schalottenlök
1 msk olivolja
4 dl vatten
2 dl vin torrt vitt
2 msk hummerfond konc
1 msk tryffelolja
400 ml kokosmjölk
2 krm salt

Tillbehör

kokos rostad
tryffelolja

1. Tina och skala räkorna. Skala och tärna potatisen. Skala och finhacka schalottenlöken.
2. Fräs löken i olivolja i en 2- literskastrull under omrörning.
3. Tillsätt potatis, vatten, vin, hummerfond, tryffelolja och kokosmjölk. Rör om och låt sjuda utan lock 15–20 min, eller tills ca 2/3 återstår. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med salt.
4. Servera tillsammans med räkor, rostad kokos och några droppar tryffelolja.