Räksallad med melon, svart ris och dragondressing

Recept på räksallad med melon, svart ris och dragondressing. Färska räkor kan bytas ut mot skalade lyxräkor i lag. Då behövs ca 350 g.

1 timme

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna. 
  2. Picklad lök: Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Blanda vatten, socker, ättika och salt. Tillsätt löken och låt stå i rumstemperatur ca 30 min. 
  3. Dressing: Lägg dragonblad och -stjälkar i en hög bunke eller kanna, spara några blad till garnering. Tillsätt ägg, senap och olja. Mixa slätt med mixerstav. Rör i yoghurten. Krydda med salt och peppar. 
  4. Halvera melonen och gröp ut kärnorna. Skär bort skalet och skär melonen i bitar. Finstrimla sockerärterna. Ansa och skär rädisorna i fjärdedelar. Skala räkorna.
  5. Låt löken rinna av. Riv salladen i mindre bitar och fördela på ett fat. Lägg på ris, melon, sockerärter och rädisor. Toppa med räkor, lök och de sparade dragonbladen. Servera med dressingen till. 

 

Recept från