Räksallad med grapefruktdressing

Salladen kan förberedas dagen före och dressingen ett par dagar innan. Rensa räkorna. Ställ dem kallt. Förvara den rensade, sköljda och avrunna salladen i luftiga plastpåsar, i kyl fram till servering.

1. Skala räkorna. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på medelgod värme tills nötterna får lite färg. Skaka pannan då och då, eller rör med en sked, så att nötterna inte bränns.
2. Dressing: Pressa saften ur grapefrukterna. Sila saften. Blanda saft, hummerfond och honung i en kastrull. Koka ihop, utan lock, tills 4 1/2 dl återstår. Låt kallna.
3. Tillsätt oljan, lite i taget, under kraftig vispning. Smaka av dressingen med salt.
4. Fördela sallad och rädisor på tallrikar. Strö räkor (ca 10-12 på varje tallrik) och pinjenötter över. Ringla en knapp matsked dressing över precis före servering.

Recept från