Räksallad med dillkräm

Räkor hör fredagen till för många. Lätt och snabbt att förbereda och mysigt att äta. Lite matigare blir det om man blandar räkorna i en sallad. Förbered genom att koka potatisen dagen innan och eventuellt skala räkorna.

1. Dillkräm: Lägg ägget i kokande vatten och koka 3 min, ej mer.
Gröp ur ägget i en smal bunke eller matberedare. Tillsätt övriga ingredienser utom olja. Mixa med mixerstav eller sätt på matberedaren och häll i oljan i en fin stråle. Kör till en jämn kräm.
2. Skala räkorna, skrapa och koka potatisen mjuk. Koka äggen från kallt vatten ca 5 min från det att vattnet kokat upp eller ca 7 min om de läggs i kokande vatten.
3. Skölj och klyfta rädisorna. Dela salladen i bitar och blanda med potatis, rädisor och räkor. Lägg upp på fat. Skala och dela äggen och lägg på salladen. Ringla över dillkrämen. Servera med bröd.

Recept från