Syrligt och krispigt äpple är mycket gott till de salta räkorna.

För 4 personer

Ingredienser

Räksallad med aioli

500 g räkor med skal
2 polkabetor (à 125 g)
1 grönt äpple, gärna Granny Smith
2 stjälkar selleri
1 kruka mynta
100 g ärtskott
1 msk olivolja

Aioli

2 äggulor
2 tsk pressad citron
1 dl olivolja
1 dl rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 krm salt

Garnering

ev. ringblomsblad

25 min

Räksallad med aioli

 

1. Skala räkorna och ställ dem i kylen så länge. Skala och skär betorna i tunna skivor, gärna på mandolin.

2. Aioli: Blanda äggulor och citronsaft. Tillsätt de båda oljesorterna, först droppvis och sedan i en fin stråle under kraftig vispning. Krydda med pressad vitlök och salt.

3. Ansa och strimla sellerin. Repa bladen från myntan.

4. Blanda räkor, betor, selleri, mynta och ärtskott. Ringla över oljan och servera med aioli.

Fler recept med: Buffé, Dressing, Fest, Övrigt, Sallader