Räksallad

Räksalladen är den perfekta bjudlunchen till många. Receptet går utmärkt att dubbla.

Ingredienser 4 person(er)

150 g sockerärter
2 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
1 st squash, (ca 150 g)
1 kg räkor, med skal
250 g körsbärstomater
4 st formbröd, skivor vitt
1 st isbergssalladshuvud, (ca 500 g)
Vinägrett
0,5 tsk salt
3 msk rapsolja
1 knippa dill
1 msk vitvinsvinäger
1 krm tabasco

1. Skala och ställ räkorna kallt till servering. Finstrimla salladen. Skala, halvera och skär squashen i tunna halvmånar. Halvera tomaterna och strimla sockerärterna.
2. Mixa alla ingredienserna till dressingen med mixerstav eller i en mixer.
3. Skär bort kanterna från brödet och skär det i små tärningar. Stek brödtärningarna knapriga i smöret. Skala och pressa över vitlöken.
4. Blanda räkorna med sallad, squash, tomater och socker-ärter. Vänd i vinägretten och strö över de nystekta brödtärningarna. Servera genast.

Recept från