Räkrisotto

En variant på risotto med smak av tomat, citron och het peppar. Räkor och sockerärter vänds ner strax före servering. Här har vi förenklat genom att tillsätta all vätska och koka under lock. I traditionell risotto tillsätts vätskan efter hand.

Annonsen laddas.

Räkrisotto

 

1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och ris i olivolja i en kastrull, 2-3 min. Smula ner fiskbuljongtärningen. Rör ner vatten och tomatpuré. Låt koka ca 15 min under lock.
2. Ansa och finstrimla fänkålen. Skala räkorna. Blanda ner fänkål och låt koka ytterligare ca 3 min. Smaka av med citronskal- och saft, salt och peppar.
3. Dela eventuellt sockerärterna på längden. Blanda ner dem och räkorna i riset. Servera med sallad, bröd och citron.

Recept från Allt om Mat