Fyllningen och tomatdressingen kan stå klara och vänta i kylen för att kompletteras med sallad och stjälpas upp inför serveringen.

För 8 person(er)

Ingredienser

1 burk grillad paprika
1 kg räkor
3 avokado
1 schalottenlök
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar från kvarn
4 msk majonnäs

TOMATDRESSING

1 tomat urkärnad och fint tärnad
1 msk balsamvinäger
1 tsk tomatpuré
1 krm salt
1 krm vitpeppar från kvarn
3 msk olivolja
1 msk basilika hackad

SERVERING

2 romansallad krukor
8 rostrat bröd

1. Fukta och klä cocotteformar eller kaffekoppar med plastfolie.
2. Ta ut rundlar av den grillade paprikan och lägg dem i botten på kopparna.
3. Skala räkorna och hacka dem grovt. Klyv, kärna ur och skär avokadorna i stora tärningar, finhacka schalottenlöken. Blanda detta med salt, peppar och majonnäs och packa blandningen i kopparna och ställ dem kallt fram till serveringen.
4. Blanda tomatdressingen. Hit kan förberedas.
5. Inför serveringen: Finstrimla romansalladen och packa den överst i kopparna.
6. Stjälp upp på tallrikar, ringla tomatdressing runt om och bjud rostat bröd till.