Räkpasta med citron och dill

Turbosnabb och frisk pasta med räkor. Ett suveränt middagstips när du vill laga gott på kort tid.

Räkpasta med citron och dill Receptbild - Allt om Mat
Wolfgang Kleinschmidt

Räkpasta med citron och dill

Ingredienser 4 portioner

Räkpasta
300 g skalade räkor
1/2 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar, nymald
1 msk olivolja
280 g pasta
1 kruka dill
1 st citron

Näringsvärde

376 kcal, 6 g fett, 27 g protein, 52 g kolhydrater

Tillagning: 15 min

1. Koka pastan enligt anvisningen på för­packningen.
2. Häll av räkorna. Plocka dillen. Skrubba citronen i ljummet vatten, skiva den och skär i mindre bitar.
3. Häll av pastan. Tillsätt räkor, dill och citron. Salta och peppra. Ringla över oljan.

376 kcal/portion
6 g fett, 27 g protein, 52 g kolhydrater

Recept från