Räkpaj

Passa på att laga Magdalena Widegrens goda räkpaj när det finns frysta räkor till riktigt bra extrapris i butiken. Låt räkorna tina i kylskåp innan de skalas. Crabsticks, som också ingår i pajen är billiga och goda och ger en fin skaldjurssmak. Pajskalet får extra god smak
om parmesanost tillsätts.

Ingredienser 4 person(er)

Pajskal
100 g smör
2 msk vatten, kallt
2,5 dl vetemjöl
1 dl parmesanost, fint riven
Fyllning
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 msk olivolja
2 st ägg
2 dl matlagningsgrädde
0,5 dl dill, hackad
200 g skalade räkor
150 g champinjoner
2 dl lagrad ost, riven
150 g crabsticks

1. Blanda hastigt ihop alla ingredienserna till pajdegen i matberedare.
Tryck ut degen i en 24 cm form med löstagbar kant.
Låt vila i kyl ca 20-30 min.
2. Sätt ugnen på 200°. För- grädda pajskalet 10-12 min mitt i ugnen.
3. Skiva champinjonerna och fräs dem någon minut i olivolja.
Skär crabsticks i bitar och fördela dem, räkor och dill i den förgräddade pajbotten. Strö över den rivna osten.
4. Vispa ihop matlagningsgrädden med äggen. Tillsätt salt och peppar och häll i pajformen.
5. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min. Servera med en sallad.

Recept från