Råkostsallad

Recept på råkostsallad. Det är bara de yttersta bladen på brysselkålen som används, resten kan kokas och serveras som tillbehör eller mixas ner i en soppa.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g grönkål repad 
2 msk olivolja
1 tsk sesamolja rostad
1 msk citron pressad
0,5 tsk havssalt
150 g rödkål
4 brysselkål
1 äpple
1 msk gari (inlagd ingefära)
3 msk granatäppelkärnor
1 msk sesamfrön rostade
0,5 tsk honung

25 minuter

Råkostsallad — gör så här:

  1. Lägg grönkålsbladen i en bunke och krama med de båda oljesorterna, citronsaft och salt.
  2. Finstrimla rödkålen. Dra bort de yttersta bladen från brysselkålen. Kärna ur och strimla äpplet. Strimla garin.
  3. Blanda alla ingredienser till salladen.
Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Sallader